fredag 10 april 2009

Festlig köttfärsgratäng

Köttfärssås:
500 g köttfärs
1 gul hackad lök
1 1/2 tsk curry
4 droppar tabasco
1 1/2 tsk salt
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 msk mjöl
1 1/2 dl vatten

Ris:
2 1/2 dl ris
5 1/2 dl vatten
1 hackad gul lök
1 tsk curry
Lite olja

Sås:
1 burk crème fraiche
3 msk chilisås

Garnering:
8 skivor ananas
Riven ost
----------------------------
Gör så här
Fräs köttfärs, lök och kryddor till köttfärssåsen.
Strö på mjöl och späd med vattnet. Låt koka ihop.

Gör riset så här.
Fräs lök och curry i oljan.Tillsätt vatten och ris och låt koka 20 minuter.

Rör samman crème fraiche och chilisås.
Lägg det kokta riset i botten på en ugnsform och bred över köttfärsen.

Bred ut cremèfraichesåsen över det hela.
Garnera med ananas och riven ost.

Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter.

Servera med en krispig grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar